5 programlehetőség a természet szerelmeseinek

ProgramajánlóProgramajánló

Értékeld cikkünket:  

5.00

Míg télen főként az adventi vásárok és a jégkorcsolyázási lehetőségek csábítottak a szabadba, addig az első tavaszi napsugarak hatására akár egész napos kirándulásokat is szívesen tervezünk majd. Bár a havazás még nem kizárt, de a nappali hőmérséklet egyre magasabb lesz és a napsütéses órák száma is garantáltan növekszik. A plázázás helyett érdemes kimenni a természetbe, hiszen a városi nyüzsgés és a munkahelyi stressz után ez képes igazi kikapcsolódást nyújtani. Cikkünkben hazánk néhány népszerű és kevésbé ismert helyszínét veszünk sorra, melyek mindegyike remek választásnak bizonyul hétvégi pihenés gyanánt.

1. Szalajka-völgy

Valószínűleg senkinek sem kell bemutatni az Északi-középhegység legszebb kirándulóhelyét, ahol az állatok és a természet szerelmesei egyaránt megtalálják számításukat. A völgyben tehető hosszas séta során számos látnivalóval találkozhatunk, s a legbátrabbak a meredek lejtőkön felkapaszkodhatnak az Ősember barlangjához is. Útközben megállhatunk piknikezni, de visszafelé a kisvasút nyújtotta lehetőségeket is kihasználhatjuk. A Fátyol-vízesés évszaktól függetlenül páratlan szépségű látnivalónak számít. A környékbe akár több napos programot is érdemes tervezni, hiszen Miskolctapolca és Eger is sokféle izgalmas programlehetőséggel várja a turistákat.

2. Jászberényi Vadaspark, a felejthetetlen élmény

Ha sorra vennénk hazánk állatkertjeit és vadasparkjait, akkor a Jászberényi Vadaspark messzemenően vezetné a listát. Ugyan Budapesten vagy például Nyíregyházán sokkal többfajta állattal találkozhatnak a látogatók, de azok életkörülményei és a komplexum kialakítása korántsem mindegy. A Jászberényi Vadaspark gazdag növényvilága és izgalmas kialakítása felülmúlja a többi hasonlót. A vendégeknek egyöntetűen az szokott lenni a véleménye, hogy az ott élő állatok valóban jól is érzik magukat környezetükben.

3. MagánZoo Felsőlajoson

Hasonló a helyzet a Felsőlajoson megtalálható MagánZoo esetében is. A magánkézben levő vadasparkról már hallhattunk néhányszor a médiában, hiszen kölyök állatokkal folyamatosan lehet találkozni területén. A szerényebb anyagi körülmények ellenére is egy igényes kialakítású, sokféle állatfajt bemutató vadasparkként várja látogatóit. Ugyan országos szinten még kevésbé ismert, de az alföldi régióban egyre többen tudják, hol található. Néhány órás program erejéig kitűnő választásnak bizonyul és garantáltan visszatérésre csábít.

4. Wellness élmények

A wellness kikapcsolódás évek óta nagy népszerűségnek örvend, s ezt csak alátámasztják azok a komplexumok, melyek szerte az országban várják a pihenni vágyókat. Mindegy, hogy egyetlen napot töltenénk a víz közelében, vagy hosszú hétvége erejéig utaznánk, mindenki megtalálhatja a lakóhelyéhez közeli lehetőségeket. Az úszáson és fürdőzésen túl érdemes szaunázni, és a masszázs nyújtotta élményeket is kihasználni. Sok helyen fedett medencékkel találkozhatunk, de akár a kinti zimankó idején is termálvízben nyújtóztathatjuk ki tagjainkat a szabad ég alatt.

5. Tőserdő és a Holt-Tisza

Tiszai horgászlehetőségek akadnak bőven hazánkban. Ha viszont igazi kis ékszerdobozra vágynánk, akkor megéri ellátogatni Tőserdőre a Holt-Tiszához. A térségnek megvan a maga romantikája, így nem csak a horgászat szerelmeseinek javasolt. Tavasztól már lehetőség nyílik csónakbérlésre, mellyel bejárható a holtág. A terület különösen gazdag állat-és növényvilággal rendelkezik, de a fotózás megszállottjai is bőven találnak témát a vadregényes partszakaszokon.

Köszönjük ha megosztod